Носителят на Купата на България Рилски спортист отвя Левски с категоричното 108:74 в мач от 23-ия кръг на НБЛ в зала "Арена Самоков". За "скиорите" това е трета победна победа и общо 16-а от началото на първенството.

Серията от три поредни успеха на Левски приключи тази вечер и те остават седми в класирането. Рилски спортист пък е четвърти.

Всички баскетболисти на тима от Самоков, с изключение на един, се разписаха в срещата, като най-резултатен с 21 точки (5 тройки) беше Дарин Иванов. По 15 добавиха Златин Георгиев (7 асистенции, 5 борби) и Николай Стоянов.

За Левски също само един баскетболист не се разписа – Йордан Минчев, който започна мача, но във втората минута поиска смяна и не се завърна в игра до края. С 21 точки се отчете Алекс Симеонов, 15 и 6 борби записа Станислав Славейков, а 11 вкара Венцислав Петков.

В следващия кръг Рилски гостува на Лукойл Академик в повторение на финала за Купата на България, а Левски ще опита да се върне на победния ход като домакин на Академик Бултекс 99.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за НБЛ - ТУК !!!