Спартак (Плевен) шокира  Берое като гост в Стара Загора и спечели с 86:81 в първи плейофен мач на НБЛ. Гостите поведоха с 1:0 в серията, която се играе до две победи, а успехът им бе неочакван, тъй като през сезона заралии ги надиграха три пъти безпроблемно и веднъж с продължение за купата. Отделно плевенчани останаха без контуения Александър Груев и напусналия Веселин Георгиев, но показаха невероятно сърце и измъкнаха този двубой.

Спартак тръгна по-добре и в началото дръпна с 10-3. След това плевенчани поддържаха аванс, докато Берое не изравни и поведе. Във втората част гостите наваксаха пасив от пет точки, а в края на полувремето и поведоха.

Спартак водеше с 4 точки след края на третата четвърт, а докрая успя да увеличи аванса си на 5 точки, печелейки с 86:81.

Гостите спечелиха, въпреки че направиха 11 грешки в повече от съперника и вкараха три тройки по-малко. Те обаче имаха по-добра успеваемост за 2 точки с 21/34 срещу 16/35 за заралии.

Най-резултатен за победителите стана Урош Величкович с 23 точки, като добави и 8 асистенции. Милован Савич се отчете с 21 точки и 8 борби, а много силно се включи Адриян Секулов с 19 и 8.

За домакините Еврик Гари приключи с 19 точки, а 16 и 9 борби имаше Остън Барнс.

Мач №2 е в петък (29 април) в Плевен и при успех там спартаклии ще се класират на полуфинал.