Реал (Мадрид) победи Фенербахче с 61:56 в дербито на предпоследния кръг от редовния сезон в Евролигата. На полувремето гостите от Истанбул водеха с 32:29, но допуснаха изоставане от 8 точки след третата четвърт. Серхио Люл бе най-резултатен за Реал (Мадрид) – с 16 точки, 11 добави Руди Фернандес. За Фенербахче Богдан Богданович отбеляза 15 точки, но бе само 3/10 от зоната за три точки. По 11 точки вкараха Ян Весели и Боби Диксън.

Треньорът на Фенербахче Желко Обрадович се изправи срещу един от отборите, които е водил в кариерата си.

След успеха Реал Мадрид е на първо място с 22 победи и 7 загуби, а „фенерите” се свлякоха до седмото място с баланс от 17 успеха и 12 поражения. Със същия актив са още петият Баскония и шестият Анадолу Ефес.

Седем отбора вече си осигуриха класиране за плейофите – Реал Мадрид, ЦСКА Москва, Олимпиакос, Панатинайкос, Баскония, Анодолу Ефес и Фенербахче. За последното осмо място ще спорят Дарушафака и Цървена звезда. По ирония на съдбата позицията ще бъде определена от пряк сблъсък между двата тима в последния кръг. Турците са домакини и при победа или загуба до 2 точки разлика ще се класират за плейофите.

Плейофите са от 18 април до 2 май, играе се до три победи от пет мача. Финалната четворка е от 19-ти до 21 май в Истанбул.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА