Лукойл Академик е на път да си върне баскетболния национал Христо Захариев, научи БЛИЦ. Роденият на 27 октомври 1990 година състезател за последно бе в италианския Триест. Клубът обаче привлече американец и освободи българина. Според все още непотвърдена информация Захариев ще се върне в Лукойл Академик на мястото на Донел Тейлър. Интерес към Захариев обаче има от още един български тим и бъдещето му ще стане ясно в следващите няколко дни.

Договорът на американеца с клуба от Правец е до края на груповата фаза на турнира ФИБА Европа къп и няма да бъде удължен. Тейлър бе привлечен да помогне именно за мачовете от втората групова фаза, но не го направи по най-добрия начин.

Лукойл Академик гостува днес от 19:30 часа на чешкия ЧЕЗ Нимбурк в предпоследен мач от групите. До момента българският тим има една победа (точно срещу ЧЕЗ Нимбурк) и три загуби и се нуждае от задължителен успех днес, както и в последната среща с Вентспилс в Ботевград. Само две победи до края, като победата над Вентспилс трябва да бъде с определена разлика, ще класира Лукойл Академик напред.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ