Сериозно напрежение цари в баскетболните среди след оставката на Тодор Стойков. Директорът вече коментира пред БЛИЦ решението си от 24 декември. Той не се яви на следващото заседание, но се очаква да го стори на 12 януари. За тогава е насрочено първото събиране на Управителния съвет на федерацията за новата година.

Ръководството на федерацията вече излезе с решение, че не може да разгледа оставката, което право има единствено Общото събрание. Което не е точно така и от федерацията би трябвало да си спомнят колко бързо разгледаха оставката на Тити Папазов след инцидента с Чилингиров от Рилски спортист преди няколко години.

Вероятно Тодор Стойков ще внесе някои предложения пред Управителния съвет, които да бъдат обсъдени. Сред тях са чисто текущи казуси, но със сигурност горещата тема е оставката му. Президентът Георги Глушков очаквано липсва на хоризонта в последните дни, когато е доста напечено.

Със сигурност размишлява доста и върху думите на Стойков, че Лукойл Академик може да преразгледа като цяло отношението си към баскетбола в България. От водещия клуб също се очаква позиция спрямо случилото се в последните няколко месеца...А след това и на Георги Глушков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Дневен ред на УС на 12 януари (14:30 часа) в Универсиада:

1.Утвърждаване на календар и система на провеждане на Купа България 2017 (доклад на Христо Христов)

2.Приемане на Правилника за работа на Съдийската комисия (отложен от миналото редовно заседание, докл. представител на СК)

3.Приемане на допълнения в Наредба за Подрастващи относно фестивалите по минибаскетбол (доклад на Иван Ценов);

4.Приемане на нови клубове за членове на БФ Баскетбол (доклад на Елеонора Рангелова)

5.Разни (доклад на Георги Глушков)