Лукойл Академик постигна трудна победа при гостуването си на Спартак (Плевен) в среща от 18-ия кръг на Националната Баскетболна Лига. "Студентите" надделяха с 97:94 след продължение и записаха 17-та победа в първенството.

Домакините бяха изключително мотивирани в началото на двубоя и натрупаха аванс от 6 точки. Впоследствия гостите се активизираха и стигнаха до равенство 16:16. В крайна сметка обаче плевенчани спечелиха първата част с 31 на 26.

Втората част също беше спечелена от Спартак като в самия й край разликата в ползва на домакините стана двуцифрена - 51:40.

В началото на второто полувреме гостите се активизираха и в заключителата четвърт щурмът им даде резултата и интригата в мача се завърна с пълна сила - 65":67.

В оставащите минути до последния съдийски сигнал на няколко пъти Спартак успяваше отново да поведе с 5-6 точки, но след това гостите съумяваха да се връщат в мача. Така 40 секунди преди финала резултатът бе равен – 83:83 след кош на Шакич, а до края нито един от двата отбора не успя да отбележи и мачът отиде в продължение.

В допълнителните пет минути „студентите” демонстрираха по-здрави нерви, като още в началото на продължението Лукойл Академик поведе с шест точки, след което удържа щурма на съперника си и се поздрави с крайния успех – 97:94.

 Резултати и класирания в баскетбола - ТУК !!!