Българската федерация ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по баскетбол за момчета до 17 години през 2018 година. Това стана ясно след среща на министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева с главния мениджър „Спорт и състезания“ на ФИБА  Ашли Грийн. На нея присъстваха още и президентът Георги Глушков и генералният мениджър Елеонора Рангелова.

„Смятам, че „Арена Армеец“ е прекрасно съоражение, а голямата зала е невероятна“, каза Ашли Грийн след първия си ден в София.

„Добра е и малката зала. Хубаво е, че състезателите ще могат да играят на едно място и няма да им се налага да пътуват до други места в София. От залите може да бъде осигурено отлично телевизионно предаване. ФИБА ще излъчва всички мачове в HD формат на живо в интернет, за да може да се гледат и в чужбина. Така ще стигнем до феновете по целия свят“, допълни г-н Грийн.

Професор Дашева сподели, че Световното първенство би било добра реклама за страната ни, за българската федерация по баскетбол и за развитието на баскетбола у нас. „Министерството на младежта и спорта ще направи всичко необходимо, за да подпомогне организацията на състезанието“, каза още министър Дашева.

На проведена среща Ашли Грийн изрази надежда, че това състезание ще бъде подпомогнато и от Столична община, за да може магията на спорта да стигне до възможно най-много деца и училища. Проф. Дашева увери госта от ФИБА, че това ще се случи, защото София е Европейска столица на спорта през 2018 година и има сериозен ангажимент към развитието му.