Хасково 2012 победи Монтана със 74:69 в четвърти мач от финалната серия и прати спора за титлата в пети двубой. Той ще се играе в неделя в Хасково. Треньорът на носителя на Купата на България Елена Станкова бе доста афектирана след края на срещата заради контузията на титулярката Радостина Димитрова, която е под въпрос за решаващия мач.

“С чиста съвест бих дала този мач, ако знаех, че Радостина ще остане здрава. Изключително ми е неприятно да гледам българския женски баскетбол да се превръща в ръгби и да се разхождат камикадзета по игрището. Това е изключително непристойно поведение, но откакто сме влезли в серията, на Монтана се позволява да играе по този начин. Видяхте какво беше влизането в крака на Радостина Димитрова. По същия начин Виктория Стойчева остави Станислава Станкова, най-добрия български плеймейкър в последните години, извън игрището, с действие на камикадзе.

Ти (б.а. – обръща се към сребърната медалистка от Олимпийските игри в Москва през 1980 г. и журналист от БНТ Ваня Дерменджиева) си играла баскетбол по времето, когато рисувахте на игрището. Това не е хандбал, да се разберем. Съперникът трябва да предизвика сам уважение в мен. След като той иска да бъде уважаван ще спазва някакви норми и етични правила, защото това се изражда. Това е тенденция при тях”, каза Елена Станкова пред камерата на БНТ.

“Нещата са толкова гнили, откакто сме влезли в тази серия, че не знам откъде да започна. Тотално съм разочарована. Ще се върна на вчерашния мач (б.а. – има предвид мач №3). В последните 2-3 минути, когато той се печеше, ние го губим само с 2 точки, имаше нова безумна тяхна проява - хващане през кръста на Виктория Стойчева, хвърляне на Катя Рудева на земята, не се отсъжда неспортсменско нарушение. Аз знам ли какво ще ми сервира ситуацията, знам ли дали няма да има утре още една от моите обезглавена”, допълни още Станкова.