Баскетболистите Деян и Калоян Иванови, които са част от ръководството на Черно море, обясниха случилото се в последните няколко часа. Спас Натов подаде оставка като треньор и шеф на детско-юношеската школа. Като една от причините той посочи недоволство от развитието на школата.

Ето какво написаха двамата братя относно

Смяната на Спас Натов не е решение на УС на клуба, оставката му е лично негово решение, с което постави отбора на колене два месеца преди края на сезона. Искам да уточня как се стигна до това и ви моля да запазите уважението към човка Натов, защото той е дал изключително много за варненския баскетбол. Всички в ръководството на БК Черно море съжаляваме за неговото напускане. Школата е създадена с идеята децата да имат възможност след 18-годишна възраст да влизат във ВУЗ, което костваше огромни усилия на Деян и мен.

След като се наблюдаваше отлив на деца точно в тези възрасти на Натов му бе дадена възможност като директор на ДЮШ да направи промени. Такива не се състояха и се наложи УС да вземе решение Денислав Коцев да бъде преместен, не уволнен, а преместен в друга възраст. Дава му се възможност да поправи методите си, за да може школата да събира повече деца, които вярваме, че ще станат хора с образование и баскетболисти. Последва оставката на Натов. Непонятно защо реши, че УС няма право да преструктурира дружеството с цел подобряване на качеството.

Многократно бе молен да остане в отбора, обяснено му беше, че Коцев не е уволнен и няма да бъде на този етап, но той реши да държи целия клуб и децата като заложници на тази оставка. Искам да знаете, че в УС повечето сме съотборници на Натов и сме се учили и сме го боготворели като баскетболист. Тук няма лична вендета, а просто опит да се създаде максимално добра среда за развитие. Нашата цел е ДЮШ.”