Берое записа втора поредна победа над Балкан в Ботевград. Седмица след като спечелиха малкия финал в турнира за Купата на България, старозагорските баскетболисти се наложиха с 80:72 и в двубоя от Националната баскетболна лига.

Най-резултатен за „зелено-белите“ днес беше Александър Тодорович с 18 точки. Още трима играчи на Берое завършиха с двуцифрен актив – Еврик Гари с 16, Тихомир Желев и Аштън Муур с по 13 точки.

За разлика от двубоя преди седмица, срещата играна тази вечер в зала „Арена Ботевград“ бе оспорвана до самия край. Двата тима често си разменяха лидерството като през първата част никой от тях не успя да вземе аванс по-голям от пет точки.

Балкан беше воден в този мач от Георги Христов и Михаил Михайлов, а в понеделник се очаква начело на отбора да застане новия треньор Небойша Видич, за когото БЛИЦ СПОРТ първи съобщи.

Въпреки загубата ботевградчани запазват втората позиция с актив от 15 победи и 4 загуби, а Берое дели третото място с Рилски спортист с актив от по 13 успеха и 6 поражения.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за НБЛ - ТУК !!!