"Ботев" (Враца) победи с минималното 1:0 "Ботев" (Козлодуй) в контролен мач, игран на помощното игрище на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Единственото попадение в двубоя реализира през първото полувреме Бранимир Костадинов. Taлантът се възползва от невнимание на козлодуйци, открадна топката около центъра напредна на скорост и стреля със сила за победния гол, пише prosport.bg. Съдията на мача спести и дузпа за явно нарушение срещу Костадинов.

През втората част гостите от Козлодуй показаха много добра игра. Избраниците на Предраг Пажин, от атомната столица на България, очевидно не са си губили времето и отсега дават заявка за завръщане в професионалния футбол след дълги години.

Двубоят имаше по-скоро тренировъчен характер и за двата тима, които се опитаха да отработят някои тактически елементи в играта си.

В четвъртък, от 18 часа, на официалния терен на стадион "Христо Ботев" ще бъде и официалното представяне на "Ботев" (Враца) в най-сериозната предсезонна контрола - срещу кипърския Аполон (Лимасол), завършил пети миналия шампионат на Острова на Афродита. В селекцията на треньора Дидие Оле-Никол личат имена от ранга на Мартин Колар, бивш защитник на Андерлехт, бившият халф на Бенфика - Тони, бившият халф на Реал (Мадрид) и Селта - Антонио Нунес, други опитни играчи и млади таланти от школата на Аполон.