Вратарят Райс Мболи ще облече отново екипа на ЦСКА със статут на преотстъпен, а причина за завръщането му е...красива българка. Алжирският национал се разделил още преди няколко месеца с гаджето си и оттогава движи с нашенка. Двамата се запознали в Самара, където от януари стражът защитава цветовете на местния Криля Советов. Българката обаче се прибира това лято в София и настоявала Мболи да я последва.
 
Очаква се днес ръководството на българския клуб и това на Криля Советов да се споразумеят на 100 процента. До края на седмицата алжирецът ще бъде картотекиран в БФС и в УЕФА и ще е на линия за европейските мачове на ЦСКА в плейофите на Лига Европа. Не е изключено Мболи да се появи в игра още в събота, когато е мачът за Суперкупата с Литекс в Бургас. При положение, разбира се, че най-късно до четвъртък неговото преотстъпване бъде осъществено.
 
Източници на БЛИЦ съобщиха, че Криля Советов и ЦСКА уточняват как ще бъде изплащана заплатата на Мболи, която никак не е малка. Има вероятност Райс да получава 50% от парите си от руския клуб, а останалата половина – от “армейците”.
 
Връщането на Мболи означава, че някой от вратарите в ЦСКА ще бъде твърдо закотвен на пейката в ролята на втора резерва и най-вероятно преотстъпен. Според непотвърдена информация треньорският щаб на “червените” е нарочил Иван Караджов, който през пролетта бе твърд титуляр в стартовата единайсеторка.

Мболи е роден на 25 април 1986 година в Париж. През сезон 2009/2010 игра в Славия. През лятото на миналата година "белите" го преотстъпиха на ЦСКА до 31 декември, а в началото на 2011 година вратарят беше продаден на Криля Советов.