Берое завърши 1:1 с Борац (Чачак) в контрола, играна в сръбския курорт Златибор при изключително гъста мъгла през цялото първо полувреме и голяма част от втората част.

Головете вкараха Кнежевич в 40-ата за сръбския тим, а равенството оформи Рангел Абушев в 62-ата минута. Избраниците на Илиан Илиев могат да съжаляват, че не стигнаха до победата, след като през по-голямата част от мача контролираха играта.

Срещата бе доста изнервена и премина с множество грубости от двете страни. Пристрастният съдия допринесе допълнително за репликите между двата отбора, пише Beroe Online.

Илиан Илиев започна с Теменлиев на вратата. По десния бек игра Владислав Ямуков, а от ляво Веселин Пенев. В средата действаха Ваня Джаферович и Станислав Бачев. Като опорни халфове треньорът заложи на Стефан Велев и Диан Генчев. Чипилов започна като дясно крило, а Горанов - ляво. Зад нападателя действаше Рангел Абушев, а напред се заложи на Евгени Йорданов.

В 4-ата минута Чипилов навлезе в наказателното поле на Борац, но бе пресрещнат добре от двама футболисти и топката му бе отнета. Четири минути по-късно защитник на Борац се справи след центриране на Ямуков от дясно. В 18-ата минута играч на домакините отправи добър удар, но той не създаде проблеми за Теменлиев.

В 30-ата Диан Генчев центрира, Станислав Бачев засече с глава, но топката бе избита от вратаря. Минута след това Атанас Чипилов центрира от дясно, Евгени Йорданов направи шпагат, но не успя да засече.

След тъч за домакините в 40-ата минута Бачев изчисти, но топката попада в Кнежевич, който стреля неспасяемо от 20-ина метра и откри резултата - 1:0.

В края на полувремето играчите на Борац имаха още една добра възможност, но Томашевич бе останал в засада при центрирането.

В 48-ата минута след центриране на Евгени Йорданов топката мина на половин метър от вратата на стража на Борац. В 54-ата Зоеви фаулира Диан Генчев. Халфът на Берое се изнерви и се спречка със сърбина. Съдията даде жълти картони и на двамата, но това бе втори за Генчев, който видя червения цвят и напусна терена. След разбирателство при изгонен да влезе нов играч на терена се появи Петър Костадинов.

Изравнителното попадение за Берое падна в 62-ата минута, когато Владислав Златинов центрира към Веско Пенев, който отклони към Рангел Абушев. Последният от границата на малкото наказателно се разписа за крайното 1:1.

В 69-ата минута Веселин Пенев извърши фаул. Реферът му показа жълт картон. Бранителят обаче се изнерви и го наруга, при което получи веднага и втори жълт и червен картон. За кратко Иво Гюров заигра като ляв защитник, а Владислав Златинов като ляво крило докато в игра влезе Мирослав Енчев, който зае място от дясно на защитата, докато Ямуков заигра в ляво.

Една минута след това Иво Гюров центрира към близката греда, където Евгени Йорданов засече с глава, но кълбото мина на 50 см от целта.

Миличич спря топката с ръка при атака за Берое чрез Ямуков в 73-ата минута. Златинов стреля директно от прекия свободен удар, но кълбото бе отнето.

Последното по-сериозно положение дойде в 83-ата минута, когато при хубаво центриране в наказателното поле Виктор Софрониев игра с глава, топката попадна в Мартин Райнов, който бе фаулиран от играч на сърбите. Съдията обаче не отсъди нарушение срещу юношата на Берое.

БОРАЦ (Чачак, Сър) - БЕРОЕ 1:1
1:0 Кнежевич (40), 1:1 Рангел Абушев (62)

Съставът на Берое:
1.Мартин Теменлиев, 27.Владислав Ямуков, 5.Ваня Джаферович, 24.Станислав Бачев (75-15.Виктор Софрониев), 28.Веселин Пенев (71-25.Мирослав Енчев), 16.Стефан Велев, 10.Диан Генчев (54-18.Петър Костадинов), 11.Атанас Чипилов (67-29.Иво Гюров), 9.Рангел Абушев, 8.Иван Горанов (54-19.Владислав Златинов), 14.Евгени Йорданов (80-17.Мартин Райнов)