Голяма част от феновете на ЦСКА и “Левски” пак остават на сухо и няма да гледат любимците си. БЛИЦ научи, че повечето мачове в Европа на “червени” и “сини” ще се предават от цифровия канал ТВ+, който е достъпен само за абонатите на Булсатком.

Още на 28 юли (четвъртък) проспериращата медия ще излъчи пряко домакинството на “Левски” срещу Спартак (Търнава) в Третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят е от 20:45 часа на “Герена”. От ТВ+ заявиха пред БЛИЦ, че вече са подали заявка за излъчване и на реванша от Търнава, но все още чакат потвърждение.

Домакинството на Литекс от Третия квалификационен кръг в Шампионската лига на 26 юли (вторник) срещу Висла (Краков) ще се предава пряко по БНТ от 20:30 часа. Реваншът в Полша обаче отново ще бъде достъпен за абонатите на Булсатком, тъй като ще върви по ТВ+.

Минимум един от двубоите на ЦСКА в плейофите на Лига Европа също ще бъдат по цифровия канал. “Подали сме заявка да излъчим двубоите на отбора на 18 и 25 август, със сигурност ще предаваме едната от двете срещи”, заявиха от ТВ+ пред БЛИЦ.

Медията спаси евродвубоите на грандовете и през миналото лято. Тогава ТВ+ излъчи мачовете на “Левски” с шведския АИК, на ЦСКА с ТНС (Уелс) и на Берое с Рапид (Виена). През есента само абонатите на Булсатком гледаха двубоя на националния отбор с Англия, който явно не представляваше интерес за нито една друга телевизия. През сезона ТВ+ и Филм+ излъчват първенствата на Италия и Испания, НБА, НХЛ, а в момента върви Копа Америка. Феновете на тениса наблюдаваха и “Уимбълдън”.

Мачовете на българските отбори в Евротурнирите
26 юли (вторник), Литекс – Висла Краков (БНТ)
28 юли (четвъртък), “Левски” – Спартак Търнава (ТВ+ Булсатком)
3 август, Висла Краков – Литекс (ТВ+ Булсатком)
4 август, Спартак Търнава – “Левски” (ТВ+Булсатком, чака се потвърждение)
18/25 август, мачовете на ЦСКА в Лига Европа (един от тях ще бъде по ТВ+ Булсатком)

Ето още какво могат да гледат зрителите на ТВ+ в следващите няколко дни
27 юли, Херта – Реал Мадрид, контрола (Филм+)
30 юли, Лестър – Реал Мадрид, контрола (Филм+)
2 август, Олимпик Марсилия – Манчестър Юнайтед (ТВ+)
6 август, Бенфика – Арсенал, контрола (ТВ+)