Новото попълнение на ЦСКА Янис Зику е получил доста огромна сума на ръка при подписването на договора си. Достоверни източници от Борисовата градина съобщиха пред БЛИЦ, че босът на “червените” Димитър Борисов е броил точно 125 000 евро на румънския нападател. Това е станало в деня, в който Зику премина успешно медицинските прегледи. Сумата е рекордна за ЦСКА в последните години. Запознати с трансферните дела на клуба заявиха, че не помнят скоро някой футболист да е вземал такава дебела пачка. Зику пристигна в Борисовата градина със статут на свободен агент от Тимишоара.  
 
Уточняваме, че отделно Зику е спазарил месечната си заплата. В румънските медии вчера се появи новината, че голмайсторът ще получава годишно 400 000 евро. Наши информатори обаче поясниха, че става въпрос за по-малко – Янис ще получава по 30 000 евро на месец при положение, естествено, че ръководството плаща навреме.
Така Зику става най-скъпоплатеният футболист в ЦСКА, измествайки от първата позиция Килиан Шеридън. Месечната заплата на ирландеца бе точно 17 000 евро.