“Левски” победи румънския Търгу Муреш с 2:0 в контрола, която се игра на базата на “сините” в Линдабрун (Австрия). Това е втори успех в рамките на два дни, след като вчера българският тим победи унгарския Ломбард Папа с 4:0. Точни за днешната победа бяха Иван Цветков и Даниел Младенов, които се разписаха и вчера срещу унгарците. Новото попълнение Иван Цветков се превръща в голмайстор на “Левски”, след като бележи трети гол в трети пореден мач. Следващата контрола на “сините” е на 11 юли (понеделник) срещу Петролул (Плоещ).

Днешната контрола завърши в 85-ата минута, след като съдията даде край 5 минути по-рано. През второто полувреме играчите на Търгу Муреш се скъсаха да ритат Мариян Огнянов. Арбитърът първо изгони с директен червен картон Иса Ба, а в 85-ата минута заради ново грубо влизане срещу Огнянов даде край на мача преди да се стигне до сбиване на терена.

В този мач “Левски” игра с резервните бели фланелки, сини гащета и бели чорапи. Мениджърът на “сините” Георги Иванов заложи на по-различен състав от този, който вчера разгроми унгарците от Ломбард Папа. На вратата застана Божидар Митрев, вдясно в защита беше Александър Башлиев, в центъра Стефан Станчев и Милиев, а отляво Орлин Старокин. В халфовата линия започнаха Владимир Гаджев и Балтанов, по дясното крило Даниел Младенов, а отляво Тодор Христов. Напред беше Сьорд Арс, а зад него Дарко Тасевски.

В първите минути на двубоя румънците създадоха доста интересни положения. На няколко пъти вратарят Божидар Митрев не се намеси убедително, но след това поправяше грешките си и не допусна попадение. Още в 3-ата минута вратарят сгреши, но след това спаси по блестящ начин опасен удар на играч на Търгу Муреш. В 10-ата минута Даниел Младенов реализира за 1:0. Дарко Тасевски получи в центъра на терена, изведе по дясното крило Младенов, който влезе в наказателното поле и прати топката покрай вратаря на румънския тим. В 13-ата минута нова грешка на Митрев доведе до хаос в отбраната на “Левски”, но секунди след това Божката се поправи и спаси. Две минути след това Тодор Христов стреля към опразнената врата след добър рейд отляво, но защитник на Търгу Муреш изчисти от голлинията в последния момент. В 32-ата минута Даниел Младенов имаше нова възможност, но този път би в аут. Три минути след това румънците получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Падуречу стреля, но Митрев улови.

На полувремето Гонзо извърши седем смени. На терена остана само Стефан Станчев, Балтанов и Даниел Младенов. Отдясно в защита заигра именно Станчев, в центъра на отбраната вече бяха младокът и рожденик днес Асен Георгиев и Лъчезар Балтанов, като ляв защитник действаше Марко Видович. В халфовата линия влезе Сержиньо Грийн и Даниел Димов, по крилата Даниел Младенов и Симеон Райков. Забит на върха на атаката беше Иван Цветков, а зад него действаше Мариян Огнянов, който помагаше и на двойката дефанзивни халфове Грийн – Димов.

В 57-ата минута “Левски” поведе с 2:0 след попадение на Иван Цветков. Даниел Младенов се отчете с асистенция, след като нахлу отдясно и подаде на нападателя в наказателното поле, той финтира бранител и с лекота прати топката във вратата на Търгу Муреш за крайното 2:0. В 64-ата минута младият бранител Асен Георгиев отправи удар с глава след центриране на Цветков от корнер, но вратарят на румънците спаси. След 70-ата минута играчите на Търгу Муреш заиграха грубо и няколко пъти влизаха остро в краката на Мариян Огнянов. Именно за нарушение срещу “синия” футболист съдията изгони с директен червен картон Иса Ба в 75-ата минута. Десет минути след това Халисон също изрита Мариян Огнянов. Реферът показа само жълт картон на играча от румънския тим, след което прекрати двубоя. Арбитърът накара футболистите на двата тима да се поздравят и реши да свири край на мача, за да не се стигне до сбиване на терена.

Мачът по минути тук

"ЛЕВСКИ" - ТЪРГУ МУРЕШ (РУМЪНИЯ) 2:0
1:0 Даниел Младенов (10), 2:0 Иван Цветков (57)

Levski_.jpg 
“Левски” (първо полувреме):
12.Божидар Митрев, 20.Александър Башлиев, 4.Стефан Станчев, 55.Йордан Милиев, 6.Орлин Старокин, 30.Лъчезар Балтанов, 45.Владимир Гаджев, 22.Дарко Тасевски, 17.Даниел Младенов, 9.Сьорд Арс, 21.Тодор Христов

"Левски" (второ полувреме):
85.Кирил Акалски, 4.Стефан Станчев, 41.Асен Георгиев, 30.Лъчезар Балтанов, 14.Марко Видович, 7.Даниел Димов, 3.Сержиньо Грийн, 16.Мариян Огнянов, 17.Даниел Младенов, 11.Симеон Райков, 19.Иван Цветков


emblema_fcm5.jpg 
Търгу Муреш:
22.Балауру, 15.Мику, 3.Халисон, 17.Ленчси, 24.Шилаги, 83.Василаче, 19.Дан, 7.Падуречу, 21.Астафей, 11.Калисе, 10.Илиеш
Резерви: 1.Капарко, 22.Томаш, 80.Донадони, 23.Тарнавеан, 25.Вагнер, 90.Иса Ба





Жълти картони: Стефан Станчев, Тодор Христов, Даниел Димов ("Левски"); Падуречу (Търгу Муреш)
Червен картон: Иса Ба (75-Търгу Муреш)