Локомотив (София) победи с 4:0 Спортист (Своге) в контрола, която се игра в столичния квартал “Надежда”. Два гола заби Калоян Караджинов, а по един добавиха Румен Горанов и Преслав Йорданов. Интересното е, че и в тази проверка гостите от Своге губеха с 0:2 почти до края на мача и в последните 13 минути пуснаха две попадения. Дебют за “железничарите” направи бившият играч на ЦСКА Коста Янев.

Локомотив откри резултата в 22-ата минута. Румен Горанов стреля от пряк свободен удар от около 26 метра и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на гостите. Преди почивката Локомотив можеше да увеличи преднината си с поне още два гола, но Горанов и Романов стреляха в гредите на вратата на Спортист (Своге).

В 47-ата минута “червено-черните” поведоха с 2:0. Преслав Йорданов получи извеждащ пас, след което преодоля вратаря и вкара за 2:0. В 77-ата минута влезлият секунди преди това Любомир Божинов центрира от корнер в наказателното поле на Спортист и Караджинов засече топката с глава за 3:0. В 81-ата минута падна и четвъртият гол. Искрен Писаров догони топката в наказателното поле на Спортист, след което я върна към Караджинов, който с десния крак оформи крайното 4:0./БЛИЦ