ЦСКА започна с издънка летните контроли. Отборът направи равенство 1:1 с новака в Западната “Б” група Бдин (Видин). Единственото попадение за “червените” реализира голмайсторът Спас Делев, а точен за тимът от Видин беше Десислав Русев. Дебют за ЦСКА направиха всички нови попълнения – Янис Зику, Жуниор Мораес, Адемар, Антон Карачанаков, Александър Якимов, Александър Дюлгеров, словенецът Саша Живец. В игра се появиха юношата Мартин Дечев, който се върна в отбора след преотстъпване в Лудогорец, както и Павел Виданов, който игра в румънския Рапид (Букурещ). Единствено Иван Бандаловски не игра, тъй като от два дни тренира по индивидуална програма. Защитникът чака всеки момент да замине за Италия, тъй като интерес към него има от Рома и още два тима от Апенините.

Нито един от новите футболисти в ЦСКА не започна в стартовия състав. Мениджърът Милен Радуканов пусна само юношата Дечев отдясно в защитата. Останалите бяха, на вратата Караджов, в центъра на отбраната Петър Стоянов и Апостол Попов, а отляво Румен Трифонов. В халфовата линия стартираха Тодор Янчев и Маркиньос, отдясно Четин Садула, а отляво Грегъри Нелсън. На върха на атаката започна Мишел Платини, а зад него действаше Спас Делев. Двубоят се игра в три полувремена от по 30 минути, като в 45-ата минута влязоха почти всички резерви, сред които и новите попълнения.

В първите 15-ина минути не се случи нещо интересно на стадиона в Самоков. В 18-ата минута Румен Трифонов шутира отдалеч, но в аут. В 28-ата минута Спас Делев реализира за 1:0. Той получи извеждащо подаване от дълбочина, освободи се от защитник на границата на наказателното поле и с удар с левия крак вкара топката във вратата. След попадението Спас се строполи на земята, но след лекарска намеса се върна на терена.

През вторите 30 минути “червените” имаха превес, но не стигнаха до ново попадение. В 37-ата минута Спас Делев напредна добре отляво, центрира остро в наказателното поле, но Платини се размина с топката. В следващата минута упражнението повтори и Румен Трифонов, но този път вратарят на Бдин Божидар Стойчев улови сигурно. В 40-ата минута пак Делев центрира, но Петър Стоянов не успя да засече. В 43-ата минута беше най-чистото положение за тима от Видин. Хаджиниколов беше изведен сам срещу Макенджиев, но си поведе лошо топката, тя се удари няколко пъти в краката му, не можа да я овладее и отправи неточен удар.

В 45-ата минута Милен Радуканов извърши много смени, като в игра се появиха почти всички резерви, сред които и новите попълнения. Новият състав на “червените” изглеждаше така: Здравко Чавдаров, отдясно в защита Александър Дюлгеров, в центъра Павел Виданов и Костадин Стоянов, отляво – Адемар. В центъра на халфовата линия играха Галчев и Янис Зику, отдясно Карачанаков, а отляво Александър Якимов. В предни позиции бяха Станислав Костов и бразилецът Жуниор Мораес.

В последната минута на втората част от 30 минути, т.е. в 60-ата минута Десислав Русев от Бдин изравни за 1:1. След центриране в наказателното поле играч от видинския тим стреля, защитник на ЦСКА не изчисти добре, след което Русев прати топката във вратата.

След 60-ата минута и двата тима намалиха темпото. В 63-ата минута юношата на ЦСКА и защитник на Бдин Мариян Станчев стреля опасно с глава, но Здравко Чавдаров улови. В 72-ата минута Жуниор Мораес имаше възможност да направи нещо по-интересно в наказателното поле, но би слабо и защитник на Бдин спря топката преди да влезе във вратата. В 75-ата минута Борис Галчев стреля, топката се удари в гърба на бранител и излезе в корнер. До края на двубоя влезлият като резерва за Бдин Мамаду би силно, но в аут./БЛИЦ

Мачът по минути тук


ЦСКА - Бдин (Видин) 1:1
1:0 Спас Делев (28), 1:1 Десислав Русев (61)

cska_logo.JPG 
ЦСКА (първо полувреме):
12.Иван Караджов (31 - 88.Благой Макенджиев), 23.Мартин Дечев, 22.Петър Стоянов, 19.Апостол Попов, 8.Румен Трифонов, 5.Тодор Янчев, 17.Четин Садула (31 - 20.Карачанаков), 28.Маркиньос, 29.Грегъри Нелсън (31 - 16.Александър Якимов), 7.Спас Делев, 9.Мишел Платини
ЦСКА (второ полувреме): 88.Благой Макенджиев, 24.Александър Дюлгеров, 2.Павел Виданов, 4.Костадин Стоянов, 3.Адемар, 18.Борис Галчев, 27.Янис Зику, 20.Антон Карачанаков, 16.Александър Якимов, 10.Жуниор Мораес, 14.Станислав Костов

9_1.jpg 
Бдин (Видин):
12.Божидар Стойчев, 2.Мариян Станчев, 5.Иво Иванов, 16.Иван Иванов, 3.Петър Трифонов, 4.Явор Тричков, 88.Калоян Цветков, 10.Николай Цветков, 20.Марио Близнаков, 9.Марио Метушев, 11.Николай Хаджиниколов
Резерви: 1.Антонов, 19.Цолов, 77.Михайлов, 6.Цанков, 17.Русев, 44.Мамаду, 93.Ченешков
Треньор: Альоша Андонов



Стадион: "Искър", Самоков
Съдия: Димитър Буров
Жълти картони: Мартин Дечев, Саша Живец (ЦСКА)