Полуфиналистката от миналогодишния “Уимбълдън” Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на турнира. Българката не срещна затруднения в мача си от втората фаза и победи 20-годишната хърватка Петра Мартич с 6:1, 6:4. Нашето момиче игра с много хъс и опитваше да завърши всяка точка.

Първият сет премина при доминация на българката. Цвети почти не губеше разигравания на свой сервис и успя да направи 2 пробива. Тя спечели частта с 6:1 след само 25 минути игра.

Вторият сет бе равностоен, като това се дължеше на по-добрата игра на Мартич. Хърватката стабилизира сервиса си и успяваше да изненада Пиронкова с къси топки. При 4:4 българката направи пробив на нула, след което не даде точка на Петра при свой сервис – 6:4. Целият мач продължи 62 минути.

Това е втора бърза победа за 23-годишната пловдивчанка, която вчера разби Камила Джорджи с 6:2, 6:1. В третия кръг най-вероятно тя ще играе с поставената под номер 2 Вера Звонарева. Рускинята има мач със сънародничката си Елена Веснина по-късно днес. Миналата година Звонарева спря Пиронкова на полуфиналите на турнира след успех с 3:6, 6:3, 6:2.