Бивш играч на Арсенал е един от вариантите за заместник на Гара Дембеле в “Левски”, разбра БЛИЦ. Става въпрос за Жереми Алиадиер, който от една година е без отбор. За последно френският нападател игра в английския Мидълзбро, но напусна през лятото на 2010 година. От тогава е свободен агент. Мениджъри го предложили преди известно време на спортния директор на “Левски” Георги Иванов за заместник на продадения на Фрайбург Дембеле.

Жереми Алиадиер е роден на 29 март 1983 година във Франция и започва кариерата си в прочутата школа Клерфонтен, където е тренирал и Дембеле. Още на 16 години е привлечен в академията на Арсенал, а през 2001 година е част от първия отбор, в който остава до 2007-а. Става шампион с “артилеристите” през сезон 2003/04. След това е преотстъпван на Селтик, Уест Хям и Уулвърхемптън, а през 2007-а преминава с трансфер в Мидълзбро, където остава до миналата година. През пролетта Жереми Алиадиер поддържа форма с втория отбор на Арсенал, но все още е без отбор, тъй като е изостанал сериозно с физическата подготовка.

“Сините” следят още няколко имена за нов нападател, сред които са други двама французи – Жан-Жак Мандриши, Уилфред Нифлор. Сърбинът Милян Мърдакович също беше вариант, но преговорите с него пропаднаха. Сънародникът му Александър Йевтич от Цървена звезда е другото име, което обсъждат в “Левски”, както и още няколко варианта./БЛИЦ