Пирин бе изхвърлен от "А" група и все още не се знае къде ще играе. Междувременно клубът остана без автобуси, докато само преди няколко месеца можеше да се похвали с две луксозни возила.

Първо фирмата "Райфайзен – лизинг" си взе автобуса с марка "БОВА", а сега от "Интерлизинг" си прибраха и автобуса марка "Ивеко". Така клубът остана вече и без автобуси.

Любопитно е, че за втория автобус на Пирин, който бе взет преди два дни е оставало да се погасят още 5000 лева, за да си остане на клуба. За срока преди това откакто е взет ръководството на Пирин е палатило за него 170 000 лева.

След като мажоритарния собственик Емил Наков в продължение на три месеца размотавал лизинговата компания и не погасявал вноските, оттам се ядосали и прекратили договора. На стадиона в Благоевград пристигнали трима гардове на лизинговата фирма, които лично подкрали автобуса към столицата.

За първия автобус, който бе взет на Пирин пък оставаше да се изплатят още 26 000 лева за да остане на отбора.

Сега Иван Чапов, който отскоро се грижи за подръжката на терена на стадион "Христо Ботев" е обещал да изплати парите на "Райфайзен-лизинг" и да си откупи автобуса "БОВА" и да го подари на новия отбор, който ще бъде направен в Благоевград.