Бразилският нападател Алуисио Чавес Рибейро Мораеш Жуниор, известен като Жуниор Мораеш, се очаква да пристигне тази вечер в София за последни разговори около преминаването си в ЦСКА. Той е брат на Бруно Мораеш, който до миналата  година носеше екипа на Порто.

Източници от Румъния обаче съобщиха пред БЛИЦ, че има огромна вероятност Жуниор Мораеш да не остане при "червените", а да бъде преотстъпен на клуб от северната ни съседка. Според непотвърдена информация таранът ще играе следващия сезон под наем в някой от двата гранда - Стяуа и Динамо (Букурещ).

Роденият на 4 април 1987 година футболист е юноша на легендарния бразилски клуб Сантос. На 12 февруари е продаден от Глория (Бистрица) на Металург (Донецк) за 1,25 милиона евро. Жуниор Мораеш подписва 3-годишен договор с украинския клуб, в който се състезава Велизар Димитров. За Металург обаче бразилецът няма записан официален мач. Нападателят не е играл заради сериозна контузия.

За големия футбол го открива Вандерлей Люксембурго, който го привиква в мъжкия тим на Сантос. Жуниор Мораеш е играл в именития клуб с доста по-известните от него Робиньо, Диего и Марсело. Бил е в Сантос от 2006 до 2009 година. Преотстъпван е на Понте Прета и Санто Андре, след което през 2010-а преминава в Глория (Бистрица). В елита на Румъния е изиграл 32 мача и има отбелязани 18 гола. /
БЛИЦ