Националният отбор на България по волейбол за жени спечели втория мач при гостуването си на Чехия с 3:1 (18:25, 25:20, 28:26, 28:26) в среща от Група B на Европейската лига. Това е и дебютен успех за новия наставник на тима Драгутин Балтич.

Двубоят започна с около 40-минутно закъснение заради проблеми с осветлението в залата в Свитави. Изненадващо Добриана Рабаджиева не само не бе в стартовия състав на България, но изобщо не се появи в игра. Вместо нея започна Надежда Шопова, която бе заменена още през първата част от Мария Каракашева.

Много полезна за победителките бе Страшимира Филипова, която спря устрема на чешката атака с 10 точкови блокади. Тя завърши с 19 точки, толкова отбелязаха Мария Каракашева и Емилия Николова. Най-резултатна в мача бе чешкият диагонал Анета Хавличкова с 23 точки.

В другия мач от групата Унгария също взе реванш като гост на Израел с 3:1 и така четирите отбора имат по 3 точки и геймов актив 4:4. Точковото съотношение поставя тима на Израел на първо място в класирането, следван от Чехия, България и следващия съперник на нашите - Унгария./БЛИЦ