Далас Маверикс спечели финалната серия в Западната конференция на НБА срещу Оклахома Тъндър с 4-1 победи, след като в мач номер 5 надви у дома съперника си със 102:96.

Двубоят бе изключително оспорван, като “гръмотевиците” не спряха да се борят до финалната сирена. В крайна сметка обаче “маврите” успяха да триумфират и да се класират за финала на НБА този сезон.

С основен принос за успеха на Далас отново бе германската звезда Дирк Новицки, който отбеляза 26 точки, колкото и Шоун Мериън. Хуан Хосе Бареа приключи с 14, а Джейсън Тери с 12 за успеха на Маверикс.

За Оклахома Ръсел Уестбрук завърши с 31 точки и 8 борби, Кевин Дюрант вкара 23 точки и овладя 9 топки, а Джеймс Хардън също приключи с 23 точки в своя актив.

Титлата на Запад е втора в историята на Далас, който се пребори за трофея и през 2006 година. Тогава отборът бе воден от Ейвъри Джонсън и на финала в НБА се изправи срещу Маями Хийт, но отстъпи в 6 мача. Голяма е вероятността и сега Далас да спори с Маями на финала, след като горещите водят с 3-1 победи на Чикаго Булс във финалната серия на Изток. /БЛИЦ