Барселона завърши 1:1 с Реал (Мадрид) в полуфинален реванш на Шампионската лига и ще играе трети финал на турнира за последните пет години. Каталунците имаха аванс след първия мач на “Сантяго Бернабеу”, след като преди седмица се наложиха с 2:0.
 
“Блаугранас” контролираха мача и не успяха да вкарат поне един гол през първото полувреме само заради прекрасните изяви на Икер Касияс на вратата на Кралския клуб. Още в първата минута на втората част гол на Гонсало Игуаин бе отменен заради нарушение на Кристиано Роналдо. В 54-ата минута Педро Родригес вкара важен гол и успокои тима си. 23-годишният испански национал получи хубав извеждащ пас от Иниеста, Меси пропусна топката и Педро простреля Касияс.
 
Десет минути по-късно Реал (Мадрид) успя да стигне изранително попадение. Анхел ди Мария получи топката в наказателното поле от Шаби Алонсо и с левия крак би в гредата на Валдес. Аржентинецът овладя топката и я подаде на Марсело, който се разписа с удар от границата на вратарското поле.
 
В последната минута на редовното време треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола пусна в игра Ерик Абидал. Французинът се появи на терена по-малко от месец и половина, след като претърпя операция от рак на черния дроб и бе посрещнат с аплодисменти от публиката на “Камп Ноу”.
 
С това равенство Барса се класира за трети път в последните 5 години на финал на Шампионската лига и за втори път под ръководството на Гуардиола. В спор за трофея каталунците най-вероятно ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед в повторение на финала от 2009 г. “Червените дяволи” спечелиха с 2:0 като гост на Шалке 04 първия полуфинал между двата тима.
 
Любопитното е, че след 19 години Барселона отново ще играе на финал на “Уембли”. През 1992 г. на стария стадион “Уембли” “блаугранас”, с Христо Стоичков и Пеп Гуардиола в състава си, победиха Сампдория с 1:0 след продължения и спечелиха за първи път в историята си КЕШ. По-късно турнирът бе преименуван на Шампионска лига./БЛИЦ

Най-интересното от мача по минути - ТУК


барселона_1.jpgБарселона – Реал (Мадрид) 1:1реал_1.jpg
(в първия мач 2:0)
1:0 Педро Родригес (54), 1:1 Марсело (64)

 
 
Барселона: 1.Виктор Валдес, 2.Даниел Алвеш, 3.Жерар Пике, 14.Хавиер Масчерано, 5.Карлес Пуйол (90-22.Ерик Абидал), 16.Серхио Бускетс, 6.Шави, 8.Андрес Иниеста, 17.Педро Родригес (90+2-20.Ибрахим Афелай), 10.Лионел Меси, 7.Давид Вия (74-15.Сейду Кейта)
 
Реал (Мадрид): 1.Икер Касияс, 17.Алваро Албелоа, 18.Раул Албиол, 2.Рикардо Карвальо, 12.Марсело, 14.Шаби Алонсо, 10.Ласана Диара, 7.Кристиано Роналдо, 8.Кака (60-23.Месут Йозил), 22.Анхел ди Мария, 20.Гонсало Игуаин (55-28.Еманюел Адебайор)
 
Барселона, “Камп Ноу” - 95 000 зрители
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)
Жълти картони: Педро Родригес (Барселона); Рикардо Карвальо, Ласана Диара, Шаби Алонсо, Марсело, Еманюел Адебайор (Реал Мадрид)