Турски национали по футбол защитиха сънародничката си Сила Шахин след уникалния скандал, избухнал след нейните голи снимки. 25-годишната красавица стана първата мюсюлманка, съблякла се за “Плейбой”. Сила, която в детските си години е тренирала лека атлетика, живее в Берлин. Постъпката й запали истинска война. След като свали дрехите си, тя бе нарочена за „к*рва” и „западна уличница” от твърде религиозните си събратя.


Sila.jpg
 
“Сила не е извършила престъпление. Няма нищо лошо в това да покаже тялото си”, заяви турският национал Хамит Алтинтоп, който играе в Германия от дълги години, а в момента носи екипа на Байерн.
 
Хубавицата беше защитена и от звездата на Галатасарай Арда Туран, който е пред договор с Атлетико (Мадрид).
“Живеем в XXI век. Нищо скандално не е станало. Сила е разкрепостено момиче и аз я подкрепям”, обяви Туран.
 
Сила Шахин е звезда от германски сапунен сериал. След разголването тя получава заплашителни съобщения в интернет от религиозни фанатици, а родители и роднини прекъсват всякакъв контакт с нея.
sila_3.jpg
 
„Това, което исках да кажа със снимките, е, че не трябва да живеем по установените правила. 4 години се съобразявах и напасвах с различните социални ограничения. Тази сесия за „Плейбои" е акт на тоталната свобода", заявява решително Сила. За много от сънародниците си обаче остава неразбрана. В сайтовете я обвиняват в проституция, срам за женския род и други сходни „престьпления". Собственик на павилион за кебап дори казал в ефир: „Ще я убия, наистина го мисля. Това не е част от нашата култура”.
Друг търговец обяви, че Сила е срам за целия турски народ и отсече: "Да и забранят да стъпва в Турция. Ще бъде престъпление, ако тя се появи в нашата страна. Не искаме такива жени!".
В нейна подкрепа обаче застанаха не само футболистите, но и повечето интелектуалци в Истанбул и столицата Анкара.
"Благодаря на хората, които ме разбират. Благодаря на тези, които ценят човешката свобода. Аз винаги ще се чувствам туркиня и ще обичам родината си", категорична е Шахин.