Петър Хубчев е най-близо до треньорския пост в “Ботев” (Пд). Настоящият наставник на Черноморец (Поморие) е получил покана преди няколко дни от ръководството на “канарчетата”. Спортно-техническият директор на пловдивчани Марин Бакалов се е срещнал с Хубси и му предложил договор, който да влезе в сила от 1 юли.
 
Бронзовият медалист от световното в Щатите обаче искал първо да уведоми боса на поморийския клуб Митко Събев, след което ще уточни в детайли параметрите по контракта си с “жълто-черните”. В договора на Хубчев с Черноморец (Поморие) има клауза, която гласи, че той може да си тръгне оттам след края на настоящия сезон.
 
Според източници на БЛИЦ от Пловдив шансовете на родения на 26 февруари 1964 година специалист да поеме “Ботев” са повече от 90%.
 
Припомняме, че освен Черноморец (Поморие) Хубчев водеше и Славия. Той започна треньорската си кариера в Германия, където дълги години игра в Хамбургер и Айнтрахт (Франкфурт). След като закачи обувките на пирона, Петьо беше наставник на втория тим на Волфсбург, както и на аматьорски клубове.