Тотнъм и Арсенал завършиха 3:3 в зрелищното дерби на Лондон, играно на "Уайт Харт Лейн". Така бившият тим на Димитър Бербатов му удари едно рамо в битката на Манчестър Юнайтед с "топчиите" за шампиоската титла в Англия. Заради издънката селекцията на Арсен Венгер не успя да се доближи на 4 точки зад "червените дяволи". Митко и съотборниците му са на върха със 70 точки, а Арсенал и Челси имат по 64. Тотнъм е на 5-ата позиция с 54.

Двубоят на "Уайт Харт Лейн" бе отложен от 28-ия кръг. Началото бе вихрено. Още до 12-ата минута паднаха 3 попадения. В 5-ата Тио Уолкът бе изведен от Сеск Фабрегас сам срещу Еурельо Гомеш и го наказа - 0:1. 120 секунди след това Рафаел ван дер Ваарт разстреля Войчех Шчесни за 1:1.

В 12-ата минута Самир Насри направи отлично двойно подаване с Абу Диаби и със силен удар отново изведе "топчиите" напред в резултата - 1:2.

До почивката паднаха още 2 гола. В 41-ата минута защитникът на домакините Уилям Галас не се намеси добре при центриране и подари топката на Уолкът, който я продължи към Робин ван Перси, той нанесе удар с глава, който Гомеш първоначално изби, но при добавката холандецът се разписа - 1:3.

В 44-ата "топчиите" не успяха да изчистят добре топката, тя попадна на крака на Том Хъдълстоун, който с удар от границата на наказателното поле я прати в мрежата на Шчесни - 2:3.

През второто полувреме темпото на игра спадна и положенията пред двете врати намаляха. В 69-ата минута Аарън Ленън бе изведен зад защитата на Арсенал и бе спънат в наказателното поле от вратаря Шчесни за дузпа. Ван дер Ваарт бе точен от бялата точка за крайното 3:3.

В оставащите 20-ина минути головите положения не липсваха и пред двете врати, но ново попадение не падна и срещата завърши без победител. /БЛИЦ

ТОТНЪМ - АРСЕНАЛ 3:3
0:1 Тио Уолкът (5), 1:1 Рафаел ван дер Ваарт (7), 1:2 Самир Насри (12), 1:3 Робин ван Перси (41), 2:3 Том Хъдълстоун (44), 3:3 Рафаел ван дер Ваарт (70-дузпа)




Мачовете на Манчестър Юнайтед до края:

23 април Манчестър Юнайтед - Евертън
1 май Арсенал - Манчестър Юнайтед
8 май Манчестър Юнайтед - Челси
14 май Блекбърн - Манчестър Юнайтед
22 май Манчестър Юнайтед - Блекпул 

Мачовете на Челси до края:
23 април Челси - Уест Хям
30 април Челси - Тотнъм
8 май Манчестър Юнайтед - Челси
15 май Челси - Нюкасъл
22 май Евертън - Челси

Мачовете на Арсенал до края:
24 април Болтън - Арсенал
1 май
Арсенал - Манчестър Юнайтед
8 май Сток Сити - Арсенал
15 май Арсенал - Астън Вила
22 май Фулъм - Арсенал