Манчестър Юнайтед направи нулево равенство като гост на Нюкасъл в мач от 33 кръг на Висшата лига и поведе със 7 точки на Арсенал в класирането. “Артилеристите” могат да съкратят с три точки изоставането си, ако утре победят Тотнъм в отложен мач.
 
Българският нападател Димитър Бербатов не попадна в групата на Юнайтед за двубоя. “Свраките” започнаха по-добре мача, но след това “червените дяволи” взеха превес във воденето на играта. Хавиер Ернандес и Уейн Рууни не успяха да се справят очи в очи с вратаря Тим Крул. Райън Гигс също пропусна чудесна възможност.
 
Стивън Айрлънд можеше да донесе победата на тима си в края на мача, но ударът му от воле мина встрани от вратата. И двата тима имаха претенции към съдията Пробърт за неотсъдени дузпи. Петер Льовенкрандс бе съборен от Андерсон в наказателното поле на Юнайтед в 60-ата минута, а в самия край Хавиер Ернандес получи жълт картон за симулация. Повторенията показаха, че все пак имаше контакт между Чичарито и Дани Симпсън.
 
Манчестър Юнайтед може да съжалява за равенството, тъй като бе по-активният тим и загуби две точки в мача. Ремито пък може да се окаже от голямо значение за Нюкасъл. “Свраките” събраха 40 точки, а според статистика отборите с подобен актив в голям процент от случаите запазват мястото си във Висшата лига.
 
С нулевото равенство “червените дяволи” спазиха 10-годишната традиция да не губят при гостуванията си на Нюкасъл във Висшата лига. Последното поражение на Юнайтед на “Сейнт Джеймсис Парк” бе през септември 2001 г./БЛИЦ