Сток Сити разби Болтън с 5:0 на "Уембли" във втория полуфинал за ФА Къп и се класира на финала, където ще се изправи срещу Манчестър Сити на 14 май. Нападателят на националния ни тим Мартин Петров бе титуляр за Болтън, но бе заменен на полувремето. Сток Сити, който заема 13-о място във временното класиране във Висшата лига, отбеляза три гола за 19 минути. Двубоят бе изгледан от националния ни селекционер Лотар Матеус.

Още в 11-ата минута Сток поведе в резултата с гол на Матю Етерингтън, който се възползва от грешка на Пол Робинсън и с хубав удар от воле от около 30 метра прати топката в долния десен ъгъл на Яскелайнен. Само шест минути по-късно Роберт Хут удвои аванса на "грънчарите" отново след удар извън наказателното поле. В 30-ата минута преднината на Сток стана класическа, след като Кенуайн Джоунс направи 3:0.

През второто полувреме Кенуайн Джоунс пропусна на два пъти да вкара четвърти гол. Това обаче направи Джонатън Уолтърс в 68-ата минута. В 81-ата минута Уолтърс закръгли резултата на 5:0 с втория си гол в мача./БЛИЦ