Кметът на Каварна Цонко Цонев за пореден път се заяде с Българския футболен съюз и осмя ситуацията в родното първенство. Той заяви, че за мача с ЦСКА от 25-ия кръг в Каварна линейката няма да се счупи. Както е известно, на двубоя с "Левски" от 19-ия кръг нямаше линейка и "сините" получиха служебна победа с 3:0. Тези действия бяха открит бойкот на Калиакра срещу управлението на БФС.

”Предстоят ни важни срещи до края на първенството. Да се надяваме, че линейката няма да се развали за мача с ЦСКА. Пожарната ни също е нова и стабилна, подарък е от премиера Бойко Борисов. А пък лампите ни веднага се възстановяват, не са като тези в Бургас. Ако изключат, само 2 минути по-късно се включват. Осветлението ни е последно поколение и не се страхувам от токов удар”, заяви кметът, като намекна, че е имало нещо нередно при прекратената среща между Черноморец и Литекс снощи.

По темата с прекратения мач в Бургас той заяви: “Двубоите ни са за БиТиВи Комеди. Не е необходимо да преговаряме с БиТиВи Екшън следващия сезон, защото първенството ни не е за там”.

”Не виждам как Пирин с този отбор ще изпадне. Трябва да се случи нещо много съсипващо, някаква организация от "Иван Асен ІІ". Ние също ще се борим. Предстоят ни мачове с преки конкуренти - Академик, Видима и Сливен и имаме шанс. Надявам се да останем в “А” група и да тровим живота на някои хора”, добави босът, намеквайки за войната си с БФС./БЛИЦ