Холандският шампион Твенте загуби у дома от Виляреал с 1:3 в 1/4-финален мач-реванш и с общ резултат 2:8 отпадна от турнира Лига Европа. В групата на Твенте за мача не бе българският национален страж Николай Михайлов, който има контузия в бедрото. Вместо него на вратата на домакините бе ветерана Сандер Бошкер.

Срещата на „Гролш Весте” започна много добре за домакините, които поведоха в 32-ата минута, когато Тео Янсен подаде с пета към Брайън Руис, който центрира към Байрами и той изпрати топката в мрежата зад Диего Лопес за 1:0. До края на полувремето Твенте успя да задържи гола си аванс, но не можа да върне поне още един от големия си пасив след първата среща, завършила 5:1 за Виляреал.

След почивката в 59-ата минута Дуайт Тиендали събори в наказателното поле Мубарак от гостите и последва дузпа, реализирана хладнокръвно от Джузепе Роси за 1:1. Освен че получиха гол домакините останаха и с човек по-малко, след като Тиендали получи червен картон. Останали с човек повече гостите организираха няколко опасни атаки. В 77-ата минута резервата Ернан Перес проби отдясно и излезе очи в очи с Бошкер, но стреля в аут. В 83-ата минута отново Перес навлезе в наказателното поле на Твенте и бе фаулиран от Буйсе. Последва втора дузпа, реализирана успешно от Марко Рубен за 1:2. Точка на спора сложи резервата Кани, който в 89-ата минута оформи крайното 1:3. Така Виляреал се класира бе никакви проблеми за полуфиналите, където ще срещне Порто, елиминирал от своя страна Спартак (Москва). /БЛИЦ

Твенте – Виляреал 1:3
(в първия мач 1:5)
1:0 Емир Байрами (32), 1:1 Джузепе Роси (59-дузпа), Маркус Рубен (84-дузпа), 1:3 Рубен Кани (89)


szólj hozzá: T1-3V