Спортинг (Брага) поднесе сензацията на 1/4-финалите в турнира Лига Европа, след като устиска 0:0 у дома срещу Динамо (Киев) и успя да го елиминира. Първата среща на украинска земя бе завършила 1:1 и така голът на чужд терен класира португалския тим за полуфиналите.

Мачът бе изпълнен с много борба по целия терен, като в самото начало домакините опитаха натиск, който обаче не доведе до нищо сериозно пред вратата на Динамо. В 29-ата минута Брага остана с човек по-малко на терена, след като десният бек на тима Сезар получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Андрий Ярмоленко. Численият превес даде шанс на Динамо да упражни натиск, а домакини приеха играта в собствената си половина. Въпреки това малко преди края на първата част Мейонг Зе можеш да открие резултата, но пропусна, след като Шовковски не се намеси добре при директна стрелба във вратата му от пряк свободен удар.

Малко след почивката Лима направи невероятен самостоятелен пробив и излъга трима защитници на Динамо, след което сам срещу вратаря Шовковски, но стреля точно в него и топката излезе в корнер, от който не произлезе опасност. След малко повече от час игра отново Лима направи уникален пропуск, след като бе изведен сам срещу Шовковски от Уго Виана, но шутира с левия крак по диагонала в аут. Играчите на Динамо бяха видимо изнервени, че не успяват да отбележат така необходимия им гол, а Брага стоеше добре на терена, като португалците разиграваха изключително грамотно, отблъсквайки атаките на съперника. Така в крайна сметка не се стигна до гол и Спортинг (Брага) продължава към полуфиналите, където ще срещне сънародниците си от Бенфика, които елиминираха ПСВ Айндховен. /БЛИЦ

Спортинг (Брага) – Динамо (Киев) 0:0
(в първия мач 1:1)