Изграждане на нов национален стадион по футбол няма да има, а част от парите, заделени за предварително запланувания строеж, ще бъдат дадени на петте столични клуба “Левски”, ЦСКА, Славия, Локомотив  и Академик. Това решение е било взето по време на снощната среща между премиера Бойко Борисов и шефовете на въпросните отбори, съобщиха източници на БЛИЦ.
 
Босът на Локо (Сф) Николай Гигов днес обяви, че стадионът в “Надежда” няма да бъде събарян, за да се построи на негово място нов национален. Той обаче не съобщи, че изобщо е отпаднал вариантът за издигането на нов стадион.
 
Наши източници уточниха, че държавата е била предвидила няколко милиона лева за запланувания строеж. Снощи обаче Бойко Борисов, Димитър Борисов, Тодор Батков, Николай Гигов и Венцеслав Стефанов са постигнали друго споразумение. По предложение на министър-председателя част от тези пари ще бъдат използвани за реконструкцията на стадионите в Борисовата градина, “Герена”, “Надежда” и “Овча купел”. По-малка част от сумата ще се отдели и за ремонт на стадиона на “Академик” в столичния квартал “Гео Милев”.
 
“Решението е изключително разумно. Защо да се дават милиони за чисто нов стадион, след като могат да бъдат реконструирани настоящите такива в София”, коментираха пред БЛИЦ от футболните ни среди.