Един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов даде пресконференция, за да благодари на държавата, която отдаде стадион “Българска армия” и базата в Панчерево на клуба за 20 години. Босът заяви, че се планират сериозни инвестиции в съоръженията, за да може тимът да играе мачовете си от европейските клубни турнири на своя стадион.

”Ще направим стадиона готов за Европа. Искаме да играем мачовете си от Лига Европа у дома. Търсим инвеститори, за да може да направим ремонта по-скоро. С инженерната технология в момента е възможно да бъде увеличен капацитетът на стадиона. Планираме да го направим с 30 хиляди места, като за целта ще бъдат вдигнати допълнителни трибуни в секторите “Г”, “Б” и “В”, заяви Борисов.

Той заяви, че името на стадиона ще остане и съоръжението няма да бъде прекръстено в полза на някой инвеститор, както се прави в Германия. “Българска армия е хубаво име, няма да го променяме”, категоричен е босът.

Борисов уточни, че клубът не взима базите на концесия, а под наем за 20+10 години. ЦСКА ще има право да взема решения по ремонтите и има позволение да прави спомагателни постройки – магазини и павилиони, които да са временни.

От думите на шефа стана ясно, че школата на клуба ще бъде изместена на територията на стадион “Българска армия”, за което БЛИЦ писа преди дни. Терените на мястото на тенис кортовете ще са с естествена трева, а този на мястото на балона – с изкуствена.

“Предстои да сключим договор с министерството на спорта. Това ще се случи, след като платим последната част от задълженията. Остават ни около 400 хиляди лева, ремонтът вече е приспаднат”, каза още Борисов.

Шефовете планират да разширят фенмагазина, а част от музея на славата ще бъде преместен в нова постройка на входа на стадиона.