Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов заяви, че няма да допусне клубния стадион на “железничарите” да бъде съборен и на негово място да бъде построен нов Национален стадион.

“Вариантът новият Национален стадион да бъде построен на мястото на сегашния стадион „Локомотив“ в „Надежда“ няма да бъде осъществен. Стадион „Локомотив“ ще се запази като стадион и ще бъде довършен и достроен. Не само той – ще бъдат реконструирани всички софийски стадиони. Всички мои колеги са в това положение и мисля, че така е по-справедливо“, сподели Гигов пред “Гонг” след днешната среща, която босовете на столичните клубове имаха с премиера Бойко Борисов.

„ Не мога да се ангажирам със срокове и нищо по-различно от това, което ви казах. Ние обаче срещнахме разбирането на премиера и смятам, че в близки срокове ще има раздвижване по въпроса. Знаете, че тези стадиони принадлежат на държавата, а в последните 25 години не е правено нищо по тяхи не е похарчена една стотинка. Тези бази са стопанисвани от нас. Без никакво основание ние сме влагали суми в подобрения по тези стадиони и въпреки това те са в катастрофално състояние в момента. Столичните клубове са лицето на София. Така че е нормално да получим някаква помощ за държавните обекти, на които ние играем“, допълни босът на Локо (София).

“Срещнахме разбиране от министър-председателя относно базите ни и в кратък срок трябва да подготвим предложенията, които той ще обсъди до каква степен могат да бъдат реализирани. Другата важна тема бе, че трябва да бъдат вкарани в законова рамка залозите с нашия продукт. Да се спре с това черно тото и всичко да бъде под надзора на държавата. Става дума за постъпления от букмейкърите и тези заигравки на гърба на тотализатора и на куп други неща, на които трябва да се сложи край“, каза още Гигов.

“Що се отнася до клубовете от провинцията, там нещата са много различни. На много места стадионите са общински и общините ги поддържат, докато при нас са държавни и никой не влага нищо. Абсолютно единни сме в нашето мнение. От нас се иска да развиваме детско-юношески школи и да гоним високи резултати, а по този начин няма как да се получи“, завърши благодетелят на столичните “железничари”. /БЛИЦ