Ако всичко върви по план, големите грандове на испанския футбол Барселона и Реал (Мадрид) ще се срещнат цели 4 пъти в следващите седмици. Каталунците и “кралския клуб” ще водят битка на три фронта – за първенство, за класиране на финал в Шампионската лига и за спечелване на Купата на краля в Испания.

Тази събота ще бъде първото от предстоящите 4 издания на “Ел Класико”, а немският наставник Бернд Шустер, който преди няколко сезона бе начело на Реал (Мадрид), вижда Барселона като изявен фаворит. 51-годишният Шустер е играл като футболист и за двата клуба и е много добре запознат с обстановката преди всяко едно “Ел Класико”.

“Всеки знае, че сезонът се решава в следващите две седмици. Мачът в събота е много по-важен за Реал (Мадрид). Ако Барса загуби, това няма да бъде чак толкова голям проблем, защото каталунците ще имат още 5 точки преднина на върха”, сподели Шустер в интервю за вестник “Марка”.

“Вярвам, че Реал (Мадрид) има нужния потенциал да победи Барселона в един мач. Но не мисля, че играчите на Реал могат да го направят два пъти. Реал винаги ще си остане най-големият конкурент на Барселона както в Испания, така и в Европа”, допълва германецът.

“Двата отбора са еднакво силни в защита и в нападение, но в халфовата линия Барселона разполага с креативността на Шави, Андрес Иниеста и Серхио Бускетс и това дава изразено предимство. Това прави каталунците по-добрия тим в момента”, завърши с прогнозата си за “Ел Класико” Шустер, който в момента е без работа, след като за последно водеше турския Бешикташ. /БЛИЦ