Ръководството на Черноморец е недоволно от Българския футболен съюз. Повод за това е изтеглената среща от първенството с Литекс. По програма тя трябваше да се играе на 18 април (понеделник), но бе изместена за 15 април (петък) заради мача на “оранжевите” от турнира за Купата на България с ЦСКА.

Изпълнителният директор на “акулите” Джан Пиеро Персикети изпрати писмо до БФС, в което заявява, че клубът не е дал съгласието си за промяната. Още по-скандалното е, че от футболната централа не са попитали ръководстовото на Черноморец дали мачът може да се играе 3 дни по-рано.

“Считам за изключително некоректно спрямо представлявания от мен клуб да установява от средствата за масова информация за готвена промяна в спортния календар. Такава промяна е изцяло в ущърб на футболния ни клуб”, пише в писмото. От бургаския клуб уточняват, че са ощетени от това решение и имат по-малко дни за подготовка от съперника.

”Акулите” гостуваха на Сливен вчера (понеделник) и завършиха при нулево равенство. От своя страна Литекс прие ЦСКА в неделя, а мачът завърши при същия резултат.

„Спортно-техническата комисия да вземе под внимание становището на Черноморец и да не допуска промяна в определената дата 18 април 2011 г. на срещата между Черноморец и Литекс. Искрено се надявам, че СТК на БФС няма да дискриминира и да постави в неравностойно положение представлявания от мен футболен клуб”, завършва писмото Джан Пиеро Персикети.


nesuglasie.jpg