ЦСКА срещу Литекс е дербито на 1/2-финалите в турнира за Купата на България. Това стана ясно на изтегления жребий в представителството на Форд-Мото Пфое в жк. “Младост”. Президентът на Литекс Трифон Попов изтегли топката с името на ЦСКА, след което представител на “червените” трябваше да определи съперника си. Легендарният Димитър Пенев изтегли името на Литекс. Двата отбора за последно играха в турнира миналата година. На 1/8-финал ЦСКА елиминира ловчанлии с 1:0 след единствен гол на Спас Делев.

1/2-финалният двубой между ЦСКА и Литекс ще се играе на 21 април (четвъртък), тъй като ловчанлии имат мач за първенство срещу Черноморец в понеделник. В неделя (10 април) Литекс приема ЦСКА в двубой от 21 кръг на "А" група. 

Другата двойка на полуфиналите е Славия – Пирин. “Белите” отстраниха Черноморец на 1/4-финалите след драма и 9:7 след дузпи. Пирин хвърли бомбата и изхвърли от турнира Локомотив след победа в Пловдив с 2:1. "Белите" приемат Пирин в полуфиналния сблъсък на 20 април (сряда)./БЛИЦ

Полуфиналните двойки за Купата на България

20 април (сряда)
Славия - Пирин

21 април (четвъртък)
ЦСКА - Литекс

РЕЗУЛТАТИ ОТ 1/4-ФИНАЛИТЕ

РЕЗУЛТАТИ ОТ 1/8-ФИНАЛИТЕ

РЕЗУЛТАТИ ОТ 1/16-ФИНАЛИТЕ