Манчестър Юнайтед победи Челси с 1:0 като гост в първи четвъртфинал на Шампионската лига. Българският нападател Димитър Бербатов започна като резерва и се появи в игра 12 минути преди края.
 
Уейн Рууни се разписа в 23-ата минута след асистенция на Райън Гигс и донесе на “червените дяволи” първата победа на тима на “Стамфорд Бридж” от 20 април 2002 г. насам.
 
Юнайтед доминираше през по-голямата част от мача, като с днешния си успех се приближи към възможността да спечели требъл. Тимът на Сър Алекс Фъргюсън е лидер във Висшата лига и ще играе с Манчестър Сити на полуфинал на ФА Къп.
 
Челси имаше проблеми в организирането на атаките си, но пък успя да стигне до няколко голови положения. При най-чистото от тях Патрис Евра изби от голлинията удар на Франк Лампард, който изигра своя мач № 500 за “сините”.
 
След 11 мача отсъствие заради контузия на прасеца, Рио Фърдинанд се завърна в игра за Манчестър Юнайтед и присъствието му се отрази на представянето на защитата.
 
Въпреки че “червените дяволи” заслужаваха да се оттеглят с аванс на почивката, Челси едва не изравни точно преди интервала. Дрогба намери Фернандо Торес и испанецът, който все още няма гол за лондончани, преодоля Ван дер Сар, но топката се отби в гредата. При добавката Лампард уцели намиращия се на голлинията Евра.
 
Домакините изглеждаха много по-опасни през второто полувреме и упражниха натиск в края на мача. В 51-ата минута Рафаел да Силва получи контузия и бе принудително заменен от Нани. Едвин ван дер Сар спаси няколко положения пред вратата си, като при едно от тях се разтегна максимално, за да избие в корнер удар с глава на Фернандо Торес.
 
Димитър Бербатов се появи на терена в 78-ата минута на мястото на Хавиер Ернандес. В добавеното време на мача реферът Алберто Ундиано Майенко не отсъди дузпа в полза на Челси за фаул на Патрис Евра срещу Рамиреш. Малко по-късно головото безсилие на Торес доведе до жълт картон за испанеца след симулация в наказателното поле./БЛИЦ

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА УЕЙН РУУНИ



челси_1.jpgЧелси – Манчестър Юнайтед 0:1юнайтед_1.jpg
0:1 Уейн Рууни (23)
 


Челси: 1.Петър Чех, 17.Жозе Босингва (79-12.Джон Оби Микел), 2.Бранислав Иванович, 26.Джон Тери, 3.Ашли Коул, 7.Рамиреш, 8.Франк Лампард, 5.Майкъл Есиен, 18.Юри Жирков (70-15.Флоран Малуда), 11.Дидие Дрогба (71-39.Никола Анелка), 9.Фернандо Торес
 
Манчестър Юнайтед: 1.Едвин ван дер Сар, 21.Рафаел да Силва (51-17.Нани), 15.Неманя Видич, 5.Рио Фърдинанд, 3.Патрис Евра, 25.Антонио Валенсия, 16.Майкъл Карик, 11.Райън Гигс, 13.Парк Джи-Сунг (90+2-12.Крис Смолинг), 14.Хавиер Ернандес (78-9.Димитър Бербатов), 10.Уейн Рууни
 
Лондон, “Стамфорд Бридж” - 37 915 зрители
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)
Жълти картони: Юри Жирков, Рамиреш, Майкъл Есиен, Фернандо Торес (Челси); Неманя Видич, Едвин ван дер Сар (Манчестър Юнайтед)