Кметът на Каварна Цонко Цонев изригна след наказанието, което понесе Калиакра. Дисциплинарната комисия реши по-рано да наложи тежки финансови санкции на клуба след проваления мач с “Левски” преди няколко кръга.

"Ще им дадем 62 хиляди цирея на БФС. Нито стотинка няма да видят от нас, не се учудвам от простотията, тя ходи по хората от БФС. Няма да изпълняваме повече никакви разпореждания на БФС, ще им бъдем трън в задните части, ще чакам да ни изключат. На тия там люде няма да им платим нищо, моята детска мечта е те да ни изхвърлят, ние засега няма да напускаме. Цитирайте ме точно, явно някой се е напил снощи и е свел заповеди към Дисциплинарната комисия какво да прави. Ще ги съдим, ако ни спрат телевизионните права”, заяви Цонко Цонев пред БЛИЦ.

“Едната глоба е за осуетено излъчване на телевизионен мач. Нали цяла България гледаше двубоя. Ние не сме осуетили телевизионно излъчване, защото СТК и правната комисия излязоха със становище, че трябва да загубим с 0:3. Никъде в текста няма и дума за осуетяване на двубой. В момента БФС си реже клона, на който седи, не знаят какво правят и забъркват уникална каша. Тези там комисии и комисийчета не ме интересуват, искам да се съберем следващата седмица хората, които даваме всичко от себе си за българския футбол”, допълни още бесният кмет на Каварна.

“Аз ще поставя една задача на първокурсник от Юридическия факултет. Това е въпрос и към хората от БФС. Може ли да ни удържат част от пари, които ни се полагат за първия полусезон, сега, през втората част от първенството. Вчера телевизията преведе втория транш, но с 200 хиляди лева по-малко. Причината е провалената срещу между Калиакра и “Левски”. Парите обаче бяха за първия полусезон, а този двубой се игра преди няколко дни”, завърши Цонев./БЛИЦ