Шефът на Дисциплинарната комисия към БФС Юри Кучев обясни за наказанията на Калиакра. Както е известно, по-рано днес от Комисията нанесоха тежки финансови санкции на клуба заради проваления мач с “Левски” (0:3 служебно).

“Навсякъде наказанията са наполовина на това, което ние сме решили. Не може така. Нямаме варианти за по-леки наказания. Това е най-лекото, което можехме да измислим. Ако някой реши или счита, че и други отбори може да действат така, никой не може да ги спре. Има си комисия обаче и тя ще наложи наказанията. Резултатът от днешните санкции просто е обобщение на действията на комисиите, които са заседавали преди нас”, обясни Кучев.

“Такъв прецедент в българския футбол не е имало, пряка намеса на общинската власт в клуба. Много опасен прецедент. Ако се случи подобно нещо занапред, ще преценяваме защо и как се е случило. Не може да приемем, че всичко се дължи само на намесата на кмета на Каварна. Преди самата среща има декларация на клуба, в която казват, че няма да играят. Тя е подписана от техен шеф и не е оттеглена, т.е. има преднамереност. Да не говорим, че става дума и за нещо друго. Къде е правният интерес на Калиакра да се разправят кой ще свири на друг мач. Защо не се занимават с техни двубои”, допълни юристът.

“Ако няма такива изцепки, все едно, че ние провеждаме невероятно хубаво първенство. По 2000 лева са общите глоби в “Б” група, няма наказания. Никога не е било такова нещо. 9000 са наложените санкции в “А” група, не е имало никога толкова безпроблемни кръгове”, завърши Юри Кучев./БЛИЦ