Лидерът в Югоизточната "В" група "Ботев" (Пловдив) записа победа с категоричното 5:0 над Хеброс (Харманли). Мачът бе от 25-ия кръг и се игра пред 3503 зрители на стадион "Христо Ботев", които бяха преброени с точност благодарение на нововъведената пропусквателна система. Възпитаниците на Костадин Видолов диктуваха събитията на терена през целия мач и създадоха много положения пред вратата на гостите.

След пауза от един мач, като титуляр на вратата на "Ботев" се завърна Армен Амбарцумян. Пред него от ляво на дясно в "жълто-черната" защита действаха Петко Фанев, Николай Димитров, Владо Байрев и Данчо Минев. В сърцето на халфовата линия си партнираха Николай Манчев и Ангел Рахов, по фланговете титуляри започнаха Васил Гуджев и Светослав Асенов, а Ридван Хаджифейзула оперираше зад Атанас Курдов.

Над всички в двубоя бе головата машина на "канарчетата" Наско Курдов, който се отчете с хеттрик за 24-ата победа на тима от началото на сезона. Юношата на "Левски" вече има 36 гола в първенството на Югоизточната "В" група. Днешният му хеттрик бе пети от началото на сезона. По едно попадение добавиха Светослав Асенов и Тодор Тимонов.

След победата "Ботев" събра 73 точки и продължава да води с 19 на втория Нефтохимик. "Шейховете" днес надделяха с 2:1 срещу Димитровград.

"БОТЕВ" - ХЕБРОС 5:0
1:0 Светослав Асенов (7), 2:0 Наско Курдов (24), 3:0 Наско Курдов (41), 4:0 Наско Курдов (84), 5:0 Тодор Тимонов (90+2)