Отборът на Босна и Херцеговина победи у дома Румъния с 2:1 в среща от Група "D" на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна.

Мачът започна с домакински натиск, които обаче така и не можа да даде резултат цяло полувреме. Играчите на Босна и Херцеговина задържаха повече топката и стреляха по-често от съперниците си по посока на вратата. Вместа да поведат обаче, домакините допуснаха попадение в 29-ата минута, когато Чиприан Марика реализира в полза на Румъния - 0:1. 

След почивката босненците се хвърлиха с всички сили в атака, докато Румъния направи ужасна грешка да се оттегли в защита и да брани крехкия си аванс. В 63-ата минута топката бе центрирана от фаул в наказателното поле на гостите, където над всички скочи нападателят на немския Хофенхайм Ведад Ибишевич и с глава изравни за 1:1. Този гол oкрили домакините и те успяха да стигнат до победата в 83-ата минута, когато нападателят на Манчестър Сити Един Джеко се възползва от недоразумение между отбраната и вратаря на румънците и на метър пред голлинията вкара с глава за крайното 2:1.

След победата си Босна и Херцеговина се изкачи на трета позиция със 7 точки, докато Румъния остана без успех от началото на квалификационния цикъл и със само 2 пункта заема пето място. Лидер в групата е Франция с 12 точки, а втори е Беларус с 8 пункта.

Босна и Херцеговина - Румъния 2:1
0:1 Чиприан Марика (29), 1:1 Ведад Ибишевич (63), 2:1 Един Джеко (83)