Русия се препъна при гостуването си на Армения и завърши 0:0 в среща от Група “B” на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна.

Срещата на стадион "Републикански" в Ереван започна с леко превъзходство на „Сборная”, чийто футболисти владееха повече топката през всичките 90 минути, но така и не успяха да отбележат гол. Като цяло головите положения в мача липсваха. През първата част домакините играха пределно концентрирано и дори застрашиха на няколко пъти вратата на Игор Акинфеев. Вратарят на Русия спаси опасен удар на Малакян в 13-ата минута, а след това се намеси решително и при изстрели на Газарян и Мхитарян. Единственото по-опасно положение, което руснаците създадоха през първата част, пък бе пропиляно от Александър Кержаков, който стреля опасно от около 10 метра.

След почивката руснаците се активизираха и натиснаха съперника, но удари на Кержаков, Аршавин, Дзагоев и Широков не успяха да намерят целта. Домакините също отправиха няколко опасни изстрела, но и те не доведоха до гол.

Така в крайна сметка след нулевото равенство Русия остана на върха в Група "В" с актив от 10 точки, докато арменците се изкачиха на втората позиция с 8 пункта. /БЛИЦ