Лидерът в холандската Ередивизи ПСВ Айндховен победи като гост шотландския гранд Рейнджърс с 1:0 и се класира за 1/4-финалите в турнира Лига Европа. Първият 1/8-финален сблъсък между двата тима на холандска земя бе завършил 0:0. Българският национал Станислав Манолев не взе участие за ПСВ на реванша в Глазгоу.

В герой за успеха на „филипсите” се превърна главният съдия на мача Роберт Шьоргенхофер. Германецът не видя две чисти дузпи в полза на Рейнджърс и тотално ощети шотландския тим. Гостите от Айндховен започнаха по-активно мача и логично откриха резултат. В 14-ата минута унгарският национал Балаш Джуджак проби по лявото крило, след което даде чудесен извеждащ пас към Джермейн Ленс, който засече топката във вратата и вкара за 1:0 в полза на ПСВ. През цялото първо полувреме домакините не създадоха нито едно голово положение.

След почивката играта бе изравнена, като и двата тима имаха своите положения за гол. В 63-ата минута Нейсмит засече центриране и стреля с глава в гредата, след което последва разбъркване в наказателното поле на гостите и в крайна сметка Атиба Хътчинсън от ПСВ игра с ръка на голлинията, а това не бе забелязано от съдията и дузпа не бе отсъдена. В една от ответните атаки пък Ола Тойвонен изпусна изгодна възможност за „филипсите”.

Финалният щурм на Рейнджърс за отбелязване на изравнително попадение не даде резултат. В 85-ата минута Тойвонен фаулира Маджид Бугера в наказателното поле на ПСВ, но и в този случай съдията не отсъди дузпа. В крайна сметка „филипсите” се поздравиха с успеха и продължават напред в турнира. /БЛИЦ