Португалският гранд Порто победи и като домакин ЦСКА (Москва), но този път с 2:1 в 1/8-финал-реванш от турнира в Лига Европа. В първия мач „драконите” бяха постигнали успех в Москва с 1:0 и така с общ резултат се класираха за 1/4-финалите в надпреварата.

Мачът започна по фантастичен начин за домакините, които поведоха още във 2-ата минута, когато Хълк получи чудесно центриране в наказателното поле и с глава прати топката във вратата на гостите за 1:0. И след попадението „драконите” продължиха да доминират и в 24-ата минута след центриране на Родригес топката достигна до Гуарин, който със силен удар покачи на 2:0. Интригата тотално бе убита, но все пак ЦСКА успя да вкара почетно попадение в 29-ата минута. Тогава Зоран Тошич бе оставен непокрит и в наказателното поле на домакините и с хубав диагонален удар отбеляза за 2:1.

След почивката темпото на игра спадна, като в началните минути гостите имаха няколко изгодни положения, които така и не успяха да реализират. Постепенно и положенията за гол станаха рядкост, за да влезе мача в ритъм на доиграване. Резултатът до края остана непроменен и така Порто се класира за следващия етап. /БЛИЦ