Английският гранд Ливърпул не успя да победи Спортинг (Брага) на своя „Анфийлд” и след 0:0 в 1/8-финален-реванш отпадна безславно от турнира Лига Европа. Първият мач на португалска земя бе приключил с успех 1:0 за Спортинг.

Сред големите отсъстващи за Ливърпул бяха капитанът Стивън Джерард, който лекува контузия, и голмайсторът Луис Суарес, който няма право да играе за тима в европейските турнири през този сезон, след като вече е играл за Аякс.

В 8-та минута на мача Джо Коул отправи удар, който срещна ръката на защитник на Спортинг (Брага), но съдията не отсъди дузпа, а при добавката шутът на Анди Керъл бе отклонен в корнер. "Мърсисайдци" постепенно взеха напълно инициативата и се настаниха в половината на съперника. В 34-тата минута Ливърпул създаде една от най-красивите атаки. Раул Мейрелеш пусна технично към Лукаш Лейва, бразилецът пое топката на гърди и в последния момент бе изпреварен от вратаря на гостите Артур.

През втората част от двубоя Ливърпул отново наложи високо темпо на игра, но така и не можеше да стигне до чисто голово положение, което да заличи гола аванс от първия мач на Спортинг (Брага). Гостите изиграха изключително грамотен мач в тактическо отношение, а защитата им се пропука само веднъж. Това се случи пет минути преди края на мача, когато Шкъртел се озова сам срещу вратаря, но шутира право в него, с което пропиля най-чистото голово положение за своя тим. В крайна сметка „мърсисайдци” отпаднаха от надпреварата и изгубиха всякакви шансове за трофей този сезон. /БЛИЦ