Португалският гранд Бенфика направи 1:1 като гост на френския ПСЖ и се класира за 1/4финалите на Лига Европа. Преди седмица „лисабонските орли” бяха победили у дома с 2:1 и така с общ резултат 3:2 продължават в следващата фаза на турнира.

Мачът започна равностойно, но постепенно ПСЖ взе инициативата, а Бенфика ориентира играта си на контраатаки. При една от тях в 27-ата минута Салвио даде чудесен извеждащ пас към Николас Гайтан, който от сравнително малък ъгъл стреля неспасяемо за стража на домакините Едел и вкара за 0:1. Парижани пропуснаха да изравнят секунди след това, когато Матьо Бодмер изведе Мевлют Ердинч сам срещу вратаря Роберто, който спаси удара на турчина. В 35-ата минута домакините успяха да изравнят след воле на Матийо Бодмер – 1:1.

След почивката в 48-ата минута Бенфика можеше отново да поведе, но Оскар Кардосо пропусна да вкара от чиста позиция. ПСЖ се нуждаеше от само един гол, за да доведе мача до продължения. В 63-ата минута Нене центрира към останалия абсолютно сам на 5 метра пред вратата Ердинч, който обаче пропусна да изведе парижани напред. До края на мача не се случи нищо интересно. Така Бенфика успя да се класира за следващата фаза и може спокойно да чака утрешния жребий. /БЛИЦ