Английският Манчестър Сити победи Динамо (Киев) с 1:0 в 1/8-финален-реванш от турнира Лига Европа. „Гражданите” обаче бяха загубили първия мач в Киев с 0:2 и отпаднаха от надпреварата с общ резултат 1:2.

Още в 4-ата минута нападателят на Сити Марио Балотели пропусна уникално положение, след като получи страхотен пас от Майка Ричардс по земя, но на празна врата стреля над гредата и не успя да открие резултата. Постепенно натискът на домакините отслабна и гостите от Киев се поуспокоиха. В 26-тата минута се стигна до изключително куриозен момент, когато Давид Силва стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но шутът му бе избит от неговия съотборник Марио Балотели, който бе застанал на пътя на топката. В 36-ата минута при спряла игра Балотели влезе грубо с бутоните напред в корема на бранителя на гостите Горан Попов. Логично последва директен червен картон за италианския нападател, който остави домакините с човек по-малко на терена. Три минути по-късно Александър Коларов шутира с левия крак по диагонала от двайсетина метра и вратарят на Динамо Шовковски допусна елементарна грешка за 1:0.

След почивката Сити отново бе по-активният тим, въпреки че бе в числено намален състав. Играчите на Роберто Манчини владееха инициативата, но така и не стигаха до голово положение. В 66-тата минута Джулиън Лескът изби опасна топка почти от голлинията след меле в наказателното поле на „гражданите”. След това темпото на игра спадна. Домакините бяха доста уморени, а киевчани дори не мислеха да вкарат гол, който да им гарантира място на 1/4-финалите в Лига Европа. В 81-та минута Коларов центрира, топката бе отклонена от защитника на Динамо Алмейда и Шовковски изби в корнер с последни усилия безобидния на пръв поглед удар към вратата му.

Отчаяният щурм на Сити в края не доведе до нищо и така Динамо (Киев) заслужено се класира за 1/4-финалите на Лига Европа. /БЛИЦ